Ben je een aannemer of vakman?
Dan is een BouwTeam lidmaatschap wellicht iets voor jou.

Is dit herkenbaar voor jou? Je bent al actief als bouwondernemer en hebt het steeds heel druk. Eigenlijk te druk om ook nog offertes te maken, je administratie op orde te brengen en bezig te zijn met marketing.

En financieel? Ja. je krijgt de facturen betaald als ook jouw klanten op tijd betalen. Veel ruimte voor het opbouwen van financiële reserves is er niet. Daarom werk je ook vaak in de weekends door of begin je ‘s ochtends gewoon wat vroeger.

Wat mag je als BouwTeam lid verwachten?

Ons doel is om jou efficiënter te laten ondernemen. Meer rendement halen uit je harde werk. Balans brengen in je professionele en privé activiteiten. Loon naar werk. Kortom succesvol ondernemen zonder zorgen in de (ver)bouw markt. 

Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Door jou te laten focussen op dat waar je goed in bent, je eigen vakmanschap dus. Jammer genoeg is goed vakman zijn nog geen garantie voor succesvol ondernemen.

BouwTeam zorgt dat mogelijke klanten die op zoek zijn naar een goede en betrouwbare bouwvakman, jou heel goed kunnen vinden. Alle BouwTeam leden hebben een eigen pagina op www.bouwteam.be. Op die pagina stellen we je kort en krachtig voor. Wat mogen klanten van jou verwachten en waar sta jij voor. Ook vinden ze een directe link naar je eigen website, Facebook en Instagram. 

Die hebben we vooraf geanalyseerd op zichtbaarheid, efficiency en geoptimaliseerd. Zo ben je zeker dat je bijvoorbeeld door Google op de 1e pagina zichtbaar bent. Ook werk je met een herkenbaar mailadres voornaam.achternaam@bouwteam.be. Je blijft werken met je eigen vertrouwde bedrijfsnaam en huisstijl. Daar voegt BouwTeam het netwerk van & voor gespecialiseerde zelfstandige bouwondernemers aan toe. Samen vormen we een flexibele & virtuele bouwonderneming. Zo zijn we een goed alternatief voor de grote(re) aannemers en bouwondernemingen maar zonder de kosten en vaste procedures van het (hoofd)kantoor en management. Bovendien heb je collega's waarmee je kunt samenwerken voor grotere werken en vorm je samen een team van experts. Geen (Ver)Bouwklus die je samen niet aankunt.

De volgende stap is dat we potentieel geïnteresseerden klanten eerst door BouwTeam gescreend worden. Zijn ze echt geïnteresseerd? Hebben ze concrete plannen? Is er budget beschikbaar? Of zijn het prijskopers op zoek naar de goedkoopste offerte? 

Kortom we zoeken en vinden de voor jou ideale klanten. Je gaat geen tijd meer verliezen aan het maken van afspraken en offertes voor mensen die eigenlijk nog niet klaar zijn om te starten aan hun (ver)bouw dromen.

Onze doelstelling is dat jij 90% van je offertes scoort en omzet in getekende opdrachten. Dat bespaart voor een gemiddelde KMO bouwondernemer als snel 2 uur per week. Tijd is geld. Kostbare tijd die je kunt gebruiken voor werken op de werf in plaats van achter je computer.

Ook zorgen we ervoor dat je alleen goed gecalculeerde en rendabele opdrachten gaat uitvoeren. Daarvoor hebben we een eenvoudige en goed werkende methode ontwikkeld. Onze ervaring leert dat de meeste bouwondernemers daar eigenlijk helemaal niet mee bezig zijn. Dat kost onnodig veel tijd en geld en levert veel frustratie op.

Dan de administratieve verwerking, die gebeurt vrijwel helemaal geautomatiseerd en online. Daarvoor heb jij je eigen persoonlijke assistent die zelfs bij jou thuis komt om je daarbij te ondersteunen. 

Kortom, jij bent alleen dat aan het doen waar je een kei in bent. Professioneel (ver)bouwwerk. BouwTeam ondersteunt je bij verkoop, marketing, calculatie, administratie en ICT.

BouwTeam werkt samen met state-of-the-art partners om dit alles mogelijk te maken. Zo maken we de methoden en systemen van grote ondernemingen op jouw persoonlijke maat beschikbaar zonder dat je daar eigen personeel of externe partners voor nodig hebt.

Als je geïnteresseerd bent in een 1e kennismaking met BouwTeam laten we je graag zien hoe we dat doen. 

Wat kan BouwTeam voor jou doen?

We hebben daar een een heldere aanpak voor:

Stap 1. Laat weten dat je interesse hebt!

Alles begint met het maken van een 1e vrijblijvende kennismaking. Laat ons gewoon weten hoe en waar we je kunnen bereiken. Dan sturen we je een kort aanmeldingsformulier dat je ingevuld terugstuurt.

Stap 2. Video of telefoon kennismaking.

We (video)bellen je terug en overlopen samen het door jou ingevulde contactformulier. We maken voor het eerst kennis met elkaar in een telefoongesprek of liever nog een videocall. Dan hebben we elkaar toch ook alvast een keertje kunnen zien. Heb je dat nog niet eerder gedaan, geen probleem. We sturen je een uitnodiging die je alleen maar hoeft aan te klikken. Voila, een kind kan de was doen.

Stap 3. We komen naar je toe om elkaar echt te leren kennen.

Blijkt dat we allebei oprechte interesse hebben in een verdere kennismaking dan maken we een afspraak met jou (en je partner). Je hoeft niet naar ons toe te komen. Nee, wij komen graag naar je toe. Op een moment dat voor jou past. We laten je dan zien hoe BouwTeam in de praktijk werkt zodat je echt een goed en concreet beeld hebt van onze werking. Als je dan nog steeds interesse hebt om BouwTeam lid te worden, en alleen dan, gaan we door naar de volgende stap.

 

Stap 4. Prognose 1e jaar als BouwTeam ondernemer.

Samen kijken we naar jouw bedrijf en maken een foto van je prestaties van vandaag. Daarvoor gebruiken we een Quick Scan en analyseren een aantal belangrijke parameters voor succesvol ondernemerschap. Resultaat is een prognose van de verbeteringen die jij als persoon én bouwondernemer zou kunnen realiseren door BouwTeam lid te worden.

Stap 5. No-cure, no pay.

We stellen samen een concreet stappenplan op en spreken af waar we één jaar later samen willen staan. Heel concreet, financieel resultaat, werk & privé balans en hoe verder na het 1e jaar. Tijdens dat 1e jaar hebben we regelmatig overleg om daar waar nodig samen bij te sturen. Dat doen we no-cure, no-pay. Als blijkt dat we samen de prognose niet halen en dat is aan BouwTeam te wijten, betalen we je de door ons geleverde prestaties gewoon 100% terug.

Stap 6. Goede afspraken maken goede vrienden. 

Na 1 jaar evalueren we hoe onze samenwerking is verlopen. Samen hebben we de vrijheid om de samenwerking verder te zetten of te beëindigen. Of anders gezegd, als we je niet hebben kunnen overtuigen van de voordelen van het BouwTeam lidmaatschap kan je zonder verdere verplichtingen stoppen. Uiteraard is dat wederzijds. Maar wees gerust, opgeven staat niet in ons woordenboek. Samen worden we een uitstekend BouwTeam. Dat is ons enige doel, samen succesvol zijn en blijven.

 

Stap 7. Hoe verder? Simpel, nu ben jij aan zet (of aan de beurt?)

Ja dat is simpel, gewoon terug naar stap 1. Laat ons weten hoe we je kunnen bereiken. Wat mij betreft kijk ik er al naar uit om je te leren kennen. Zodra je die stap zelf zet, beloof ik je dat je op zijn minst een prettige kennismaking met BouwTeam zal hebben. Dat is alvast een belofte waar je me aan mag houden.